Verkocht: Bobbenagelseweg 7, 5491 VL Sint-Oedenrode

1.jpg 1 1b.JPG 2 1c.JPG 3 1d.JPG 4 1e.JPG 5 2.JPG 6 4.JPG 7 5.JPG 8 6.JPG 9 7.JPG 10 8.JPG 11 9.JPG 12 10.JPG 13 11.JPG 14 12.JPG 15 13.JPG 16 14.JPG 17 15.JPG 18 16.JPG 19 17.JPG 20 18.JPG 21 19.JPG 22 20.JPG 23 21.JPG 24 22.JPG 25 23.JPG 26 24.JPG 27 25.JPG 28 26.JPG 29 27.JPG 30 28.JPG 31 30.JPG 32 31.JPG 33 293.JPG 34
Verkocht
€ 875.000,- k.k.
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 3.560 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 147 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

Bent u op zoek naar een uniek object waar ingetogen design, sereniteit, rust, ruimte en natuur de hoofdrol spelen, dan is dit uw woning!

Dit bijzonder ingetogen landhuis is door de huidige eigenaren met zeer veel passie en oog voor detail ontworpen. Het ontwerp heeft karaktertrekken van de tactiele structuur van de Katsura Imperial Villa ten westen van Kyoto en ontleend zijn heldere opbouw a... Meer informatie

Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05829
Vraagprijs € 875.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 2020
Isolatievormen Volledig geïsoleerd
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 3.560 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 147 m²
Inhoud 650 m³
Oppervlakte externe bergruimte 38 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 5 (waarvan 3 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
Open ligging
Vrij uitzicht
Tuin
Type Tuin rondom
Oriëntering West
Staat Normaal
Uitrusting
Verwarmingssysteem Vloerverwarming
Warmtepomp
Tuin aanwezig Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft ventilatie Ja

Beschrijving

Bent u op zoek naar een uniek object waar ingetogen design, sereniteit, rust, ruimte en natuur de hoofdrol spelen, dan is dit uw woning!

Dit bijzonder ingetogen landhuis is door de huidige eigenaren met zeer veel passie en oog voor detail ontworpen. Het ontwerp heeft karaktertrekken van de tactiele structuur van de Katsura Imperial Villa ten westen van Kyoto en ontleend zijn heldere opbouw aan de down to earth sfeer van het West Coast Modernism langs de kustlijn van California.

Al met al een bijzonder landhuis op een prachtige plek gelegen in het buitengebied van Sint-Oedenrode op een perceel van maar liefst 3.560 m².

Het ontwerp van de villa heeft twee tegengestelde gezichten. Aan de voorkant een lage gevel gemaskeerd met een scherm van ruwe houten planken met slechts één gesloten houten deur in het midden. Naar de achterzijde schuin oplopend openbaart zich een indrukwekkende gevel geheel opengewerkt met slanke houten kozijnen en openslaande deuren. Het interieur en het exterieur in volle verschijning gericht op het natuurgebied en de rivier de Dommel. Dit alles in combinatie met het zwart stalen frame die de basis vormt van het geheel waardoor er een minimalistisch design is ontstaan.

De duurzaam gebouwde woning is opgeleverd in 2020 met hardhouten verticale gevelbekleding en kozijnen van Fraké hout, een thermisch behandelde houtsoort in de duurzaamheidsklasse 1, alles uitgevoerd met HR++ geïsoleerde beglazing en een blanke coatingvloer met volledige vloerverwarming. De warmtepomp in de woning zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water.

Indeling

Via de voordeur bereikt men de hal vanwaar men direct de beleving van de prachtige open structuur van de woning en de hoge raampartijen van vloer tot plafond die de naadloze verbinding maken met het achtergelegen landschap en de Dommelvallei. Deze beleving is werkelijk uniek, de vrijdragende kap met grote overstekken fungeert als natuurlijke zonneluifel waardoor men één wordt met de omliggende natuur.

Wat direct opvalt is het minimalistisch design en het gebruik van natuurproducten als de vrijdragende houten scheidingswanden, de prachtige hardhouten Fraké kozijnen in combinatie met het stalen frame, een unieke verbinding van binnen én buiten!

Dit niet alledaagse ontwerp en afwerkingsniveau zal u in eerste instantie wellicht verbazen maar naarmate u langer in de woning verblijft gaat u de doordachte ruimtelijke indeling en het gebruik van de materialen steeds meer waarderen. Hier spreekt de passie en inzicht van de huidige eigenaren die dit prachtige ontwerp tot werkelijkheid hebben gemaakt.

De strakke blanke coatingvloer met vloerverwarming geeft een mooi en sfeervol beeld in combinatie met de hardhouten kozijnen, het zwart stalen frame en de grote glaspartijen.

De open keuken met grote kastenwand zorgt voor een optische scheiding van de open ruimtes waardoor er een mooie eetkamer met zitgedeelte is gerealiseerd en er aan de voorzijde een prachtige open werkkamer met multifunctionele mogelijkheden is ontstaan.

In de hal heeft men houten wanden waarin zich een meterkast, een afsluitbare garderobekast en een royale toiletruimte met hangcloset bevindt. De toiletruimte is grotendeels voorzien van tegelwerk, een inbouw muurkraan en waskom met onderkast.

De woon-/eetkamer heeft volop licht en is bijzonder ruim van opzet. Door de mooie afmeting is deze ruimte geheel vrij in te delen of eenvoudig aan te passen naar wens van de bewoner. De hoge glaspartijen bieden u een prachtig uitzicht over de achtergelegen tuin, weilanden en Dommelvallei. De grote openslaande deuren bieden toegang tot het achtergelegen terras en de tuin.

Het rechte en vooral lange keukenmeubel fungeert als de scheiding van de ruimte, dit zwarte keukenmeubel is voorzien van inbouwapparatuur als een close-in boiler, Quooker, combi-magnetron, inductie kookplaat, stoomoven, vaatwasser en een koelkast. Alles afgewerkt met een mooi mat zwart fenix werkblad.

De bijkeuken is voorzien van een afsluitbare technische ruimte waar zich de opstellingen bevinden van de warmtepomp met buffervat en de mechanische ventilatie t.b.v. de sanitaire ruimtes en de keuken.

De open werkkamer met prachtig zicht op de voortuin en de oprijlaan biedt u een serene rust en wederom prachtige lichtinval.

Aan de linkerzijde geeft de lange gang toegang naar drie mooie slaapvertrekken, een royale badkamer en een separate wasruimte. De gang biedt ruimte aan drie grote vaste kasten.

De slaapkamers zijn gelegen aan de achterzijde en bieden allen een mooie ruimte, de ouderslaapkamer op de kop is ruimer van opzet en heeft 2 grote raampartijen. Alle slaapkamers hebben grote ramen een aparte loopdeur voor toegang naar de achtertuin.

De badkamer en de wasruimte zijn gelegen aan de voorzijde van de woning. De gedeeltelijk betegelde badkamer is voorzien van een dubbele waskom met inbouw wandkranen, onderkasten, vaste spiegel en een grote dubbele inloop regendouche met separate handdouche. Tevens is de badkamer uitgevoerd met een 2e hangcloset.

De wasruimte is voorzien van de aansluitingen voor witgoedapparatuur en biedt daarnaast nog extra bergruimte.

Tuin

Een ruime oprijlaan voorzien van Ardenner Split geeft toegang naar de woning. De woning ligt op een verhoging waardoor er een prachtige industriële uitstraling ontstaat als men de woning nadert. Het omliggende gazon, de vijverpartij aan de rechterzijde alsmede de grindpaden rondom de woning geven de woning een prachtige allure.

Aan de achterzijde heeft men een groot terras, een volwassen boomopstand en een weids uitzicht over het achtergelegen natuurgebied en de weilanden. Aan de zijgevel 2 vorstvrije buitenkranen voor warm-/ en koud water. Aan de rechterzijde heeft men een groot bijgebouw, een ruim gazon en er is gekozen voor een landschap- en beplantingsplan waar de toekomstige koper zich nog aan zal moeten confirmeren.

Bijgebouw:
Het vrijstaande houten bijgebouw is ruim van opzet en heeft een vloeroppervlak van circa 38 m² en is voorzien van elektra.

Landschap- en beplantingsplan:
Gelegen in het buitengebied van Sint-Oedenrode stond op het perceel een oud boerderijtje, omdat dit bijzonder architectonische landhuis is gerealiseerd buiten het bouwvlak heeft de gemeente de voorwaarde gesteld dat er een investering in de kwaliteitsverbetering van het landschap noodzakelijk is, hiervoor is een Landschaps- en beplantingsplan opgesteld dat aan de koper zal worden overgedragen.

Bijzonderheden

De woning is voorzien van een ultramoderne lucht-/water warmtepomp, de buitenlucht wordt op een energiezuinige manier omgezet in warmwater voor het sanitair en/of de verwarming van het woonhuis.

Bijzonder dak en overstek:
De woning kenmerkt zich door het prachtige grote dakvlak welke rondom is voorzien van een grote overstek, het dak steekt dus ruim over de afmetingen van de woning heen en hierdoor wordt het zonlicht in de zomer buitengehouden (als de zon hoog staat), maar in de winter (als de zon laag staat) wordt het zonlicht wel toegelaten in de woning wat zorg draagt voor lagere stookkosten en een aangename natuurlijke warmte. Overal is in het ontwerp nagedacht!

Kenmerken:
- Prachtig vrijstaand en levensloopbestendig landhuis met een optimale beleving van ruimte, licht en natuur.
- Uniek in design en afwerking.
- De woning beschikt over drie mooie slaapkamers, grote living en mooie open werkkamer.
- Perfecte isolatievoorzieningen en hoogwaardige energiezuinige verwarming.
- Hardhouten kozijnen met HR++ geïsoleerde beglazing en ventilatieroosters.
- Onderhoudsvrije afwerking.
- Centraal op het perceel gelegen op een verhoging met mooie omliggende glooiende tuin en gazon.
- Woning wordt omringd door mooie vrijstaande woningen met verschillende bouwstijlen.
- Aansluiting op het glasvezelnetwerk aanwezig.
- Unieke locatie in het buitengebied op korte afstand van alle voorzieningen.
- Landschap- en beplantingsplan aanwezig.
- Aansluiting op drukriolering aanwezig en aardgasvrije aansluiting.
- Neem vrijblijvend contact met ons op voor een bezichtiging en bekijk de mogelijkheden voor u.

Plattegronden